Communicatieadviseur

  Opleiding: Afgeronde opleiding op HBO/WO niveau

  Ervaring: Bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol

  Persoon: Aanpakker, zelfstarter, denker & doener

  Interesse: Corporate, interne en marketingcommunicatie

WAT GA JE DOEN EN WIE PAST DAARBIJ

Als communicatieadviseur bij Translink houd je je bezig met alle kanten van het communicatievak en schakel je moeiteloos tussen concept en uitvoering. Je krijgt alle ruimte om jouw ideeën en plannen te presenteren en uit te werken. Je vindt het leuk om collega’s en directieleden te ondersteunen bij hun dagelijkse communicatie-uitdagingen.

Dat klinkt nog heel algemeen. Maar kun jij ook mensen echt boeien voor onze inspirerende fintech wereld? Laat jij zien dat we die innovatieve club zijn die de reiziger centraal zet als het gaat om betalen voor mobiliteit? Heb jij goede ideeën voor een Translinklab waar we bezoekers mee willen nemen in de wondere wereld van mobiliteit en betalen? Lijkt het je leuk om mee te denken hoe we mobiliteitsaanbieders met gamification interesseren om aan te sluiten op de nieuwe betaalmogelijkheden? Kun jij een concept uitdenken, uitwerken en neerzetten, alleen of samen met een bureau?

Schrijf je ook nog eens makkelijk, vind je het leuk om net die andere insteek te vinden, draai je je hand niet om voor een CMS en opmaakprogramma en vind je het een uitdaging onze online kanalen (website, zakelijke portaal en intranet) maximaal te benutten voor diverse doelen en doelgroepen? En kun je datzelfde ook offline? Kortom, kun jij met communicatie die vervoerder, mobiliteitspartij, overheid, beursbezoeker verleiden? En vind je het ook leuk om je collega’s mee te nemen in alles wat er gebeurt binnen en vooral buiten Translink om ze zo te informeren en inspireren. Dan komen we graag met jou in contact.


Over Translink

De toekomst is nu. Dat weten we bij Translink als geen ander. De wereld van betalen en mobiliteit is volop in beweging. En Translink dus ook. Als transactieverwerker in mobiliteit staan we middenin de maatschappij. Want wie reist met het openbaar vervoer of een OV chipkaart heeft, heeft direct of indirect met Translink te maken. En die dienstverlening is goed. Reizigers geven de OV-chipkaart een 8,2.

Onze directe klanten zijn de vervoerders en mobiliteitspartijen - en er komen nieuwe klanten bij. Op het gebied van transactieverwerking maar ook op het gebied van data. Vervoerders, overheden en andere marktpartijen willen meer inzicht in de vervoersstromen om de dienstverlening voor reizigers te optimaliseren. Met dit inzicht kunnen we het openbaar vervoer efficiënter en effectiever inrichten en lossen we mobiliteits- en maatschappelijke vraagstukken op. Want hoe blijft Amsterdam bijvoorbeeld ook in 2023 nog steeds bereikbaar?


WAT BIEDEN WE JE?

Je gaat aan de slag bij een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft, in een team dat zich nog opnieuw moet gaan vormen. We zoeken communicatiecollega’s voor zowel Translink als het Innovatieprogramma OV-betalen. Daarbij krijg je van ons creatieve ruimte, en ruimte om je verantwoordelijkheden te pakken en initiatieven te ontwikkelen. We stimuleren je om zelf de regie in je werk te nemen. Binnen kaders, vanzelfsprekend.

We bieden een boven marktconform salaris. Om deze functie goed te vervullen vragen we minimaal 32 uur per week beschikbaarheid. Translink wil zowel voor vervoerders en mobiliteitspartijen als medewerkers een wendbare en flexibele organisatie zijn. Daarom bieden we onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. We bieden als Translink jou de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf in te vullen. Daarvoor is een budget beschikbaar boven op je brutosalaris. Dit kan je inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen.

INTERESSE?
Denk je: “Wow dat is iets voor mij” en heb je een opleiding en bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van communicatie? Wil je ons dan laten weten:

 • hoe jij de toekomst van mobiliteit en betalen ziet? (En je hoeft geen insider te zijn om toch wat van je ideeën te schetsen)
 • wat jouw mooiste communicatieprestatie tot nu toe is?
 • wanneer jij echt ‘aan’ gaat als het om communicatie gaat?

Dit mag in een brief maar ook in iedere andere vorm. We kijken er naar uit om je te leren kennen en wie weet werk jij binnenkort bij Translink.

WOW, IK SOLLICITEER!

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Marina verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!

Je collega over de functie

Je collega:
“Ik hoop dat je net even met die insteek komt waar nog niemand aan had gedacht.”
Judith Hugen

Hoofd in de wolken. Handen uit de mouwen. Beide benen op de grond.