Optimale betaalbeleving in het openbaar vervoer

Onze robuuste en betrouwbare systemen verwerken nu al meer dan 2,5 miljard transacties per jaar. Met kennis van de markt, als knooppunt van OV-partijen en als objectieve regisseur. Die inspanning beslaat een groot deel van onze dagelijkse operatie. Een solide basisdienstverlening waarbij we onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen. En met succes; het zorgt voor een basis van tevredenheid bij reizigers en vervoerders over onze dienstverlening en de samenwerking.


Op het gebied van betalen ondersteunen wij diverse betaalvormen. Van de OV-chipkaart tot contactloze EMV-kaarten en geprinte e-tickets met barcode. In de toekomst zullen die alleen maar toenemen. We maken onze backoffice er geschikt voor. Met onze API’s zorgen we er bovendien voor dat de reiziger zelf online al zijn zaken kan regelen. Bij de mobiliteitspartij waar hij zich klant voelt.


Met het aantal transacties dat we verwerken zijn we als geen ander het informatieknooppunt binnen het OV. Informatie op basis waarvan vervoerders en overheden beslissingen kunnen nemen over producten, diensten en beleid. Aangeboden als platte data en in de vorm van analyses op maat, en altijd met het belang van de reiziger voorop.

Verder inzoomen op onze dienstverlening?