Vrij bewegen

Bij Translink geloven we dat mensen vrij willen bewegen. Dat geldt voor reizigers en vervoerders en net zo goed voor onze eigen mensen. Waar werk ik vandaag? Wat eet ik tijdens de lunch? En in welke koffie heb ik zin? Maar belangrijker nog: Hoe draag ik het beste bij aan de doelstellingen van Translink? Hoe voer ik mijn werkzaamheden uit? Hoe wil ik me ontwikkelen?

Bij Translink krijg je het vertrouwen het op díe manier te doen die jou de juiste lijkt. Krijg je de kans je eigen werk te creëren. En worden ook je talenten buiten je functie op waarde geschat. Eigen regie is waar het om draait.

Lekker werken

Bij Translink werk je in mooie open ruimtes, fijne werkplekken met zit- en stabureaus, concentratieplekken en lekkere ruimtes om juist met je collega’s te overleggen of even uit de werksetting te stappen.

In onze Brasserie kun je dagelijks terecht voor een lekkere en gezonde lunch. Er staat bovendien altijd een mand met fruit en een watertap voor je klaar. En zin in een extra lekkere koffie? Je collega achter de koffiebar maakt hem met liefde voor je klaar.

Ben je er klaar voor?

We werken vol enthousiasme met 150 gedreven mensen aan de beste betaalervaring voor reizigers in het openbaar vervoer. Voor zakelijke klanten dé reden om zich aan ons te blijven verbinden.

Ben jij klaar om te werken binnen een omgeving waar we werken met een hoog ontwikkeltempo, korte doorlooptijden en snel aangepaste dienstverlening? Kijk dan gauw of er een passende vacature voor je is.

VACATURES

Delivery Manager IT Infrastructuur

Opleiding: Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in bedrijfskunde of IT
Ervaring: Minimaal 5 jaar werkervaring in de rol van service- of deliverymanager
Kennis: Performance management in een IT-omgeving
Persoon: Sterk analytisch, initiatiefrijk en een teamspeler

WAT JE GAAT DOEN?

Als Delivery Manager ben jij het gezicht van onze infrastructurele dienst(en) richting onze klanten (OV-vervoerders) en externe leveranciers. De IT-infrastructuur bevat private + public cloud en alle generieke componenten waarop de verschillende applicaties voor zowel de OV-chipkaart als OVpay draaien. Je maakt afspraken, zodat de resultaten en de kwaliteit (SLA’s) worden behaald, binnen de gestelde kosten. Je denkt zowel technisch als functioneel mee met de klant, zodat je vraag en aanbod op elkaar kunt laten aansluiten. Jij bent de brug naar onze OV-klanten en zorgt ervoor dat zij betrokken worden en op de hoogte zijn van de huidige, betrouwbare performance en van de nieuwe ontwikkelingen.

Onze klanten zijn voor hun dienstverlening aan reizigers afhankelijk van een stabiele en betrouwbare infrastructuur. Jij houdt regie op de infrastructuur achter de operationele dienstverlening (zoals de transactieverwerking en het automatisch opladen van je OV-chipkaart) en daarnaast ben je nauw betrokken bij nieuw op te zetten projecten. Je bent de opdrachtgever voor vernieuwingsprojecten op IT-infrastructuur gebied en je geeft projectplannen (mede) vorm en bewaakt zowel ontwikkeling als operatie. Dat zijn belangrijke onderdelen waarmee je deze functie tot een succes maakt.

Je belangrijkste taken in deze functie zijn:

 • Contractmanagement met de betrokken IT-leveranciers, tactisch en operationeel.
 • Het achterhalen van de klantbehoefte en maakt passende afspraken over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de infrastructuur.
 • De kwaliteit van de dienstverlening en dat de infrastructuur technisch in orde is. Bij vernieuwingen betrek je de juiste specialisten.
 • Het realiseren van wijzigingen en verbeteringen die leiden tot een betere, stabielere en bij voorkeur goedkopere dienstverlening aan onze klanten.

Translink levert aan haar klanten en reizigers een groot aantal diensten op het gebied van transactieverwerking, OV-chipkaarten, informatievoorziening en serviceverlening. Je werkt samen met collega’s die specialist zijn op het gebied van servicemanagement, IT en architectuur. Jij rapporteert aan en werkt intensief samen met de Manager Operations.

Internal Auditor

Opleiding: Een afgeronde wo-opleiding, aangevuld met RA, RE of RO
Ervaring: Minimaal 8 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
Kennis: Auditervaring binnen complexe organisaties
Persoon: Analytisch, verbindend en sterk in overtuigend communiceren

WAT JE GAAT DOEN?

Als Internal Auditor ben je verantwoordelijk voor het verlenen van onafhankelijke, objectieve zekerheid en het verrichten van adviesdiensten met als doel waarde toe te voegen aan de (nieuwe) activiteiten en diensten van Translink. 

In de toekomst gaat de reiziger zelf kiezen hoe ze haar reis wil betalen. Hiervoor introduceren wij OVpay We werken hierbij samen met alle OV-bedrijven, diverse banken en creditcardmaatschappijen. Ook van de Auditor wordt verwacht dat hij of zij naast de (juridische) kaders ook vooral de praktische mogelijkheden zoekt in het ecosysteem waarin Translink een belangrijke rol speelt samen met de andere partijen.

De scope van het interne auditteam omvat alle activiteiten en processen die onder verantwoordelijkheid van Translink worden uitgevoerd. Je werkt samen met de business om te zorgen dat Translink in control is en blijft. Translink is een organisatie in beweging en jij zorgt er gezamenlijk voor dat deze veranderingen vanuit interne audit in goede banen worden geleid.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden:

 • De werkzaamheden bestaan primair uit het van planning- tot rapportagefase uitvoeren van audits. Daarnaast kan gevraagd dan wel ongevraagd advies worden over allerlei onderwerpen gerelateerd aan de interne beheersing van Translink.
 • Het bewaken van de voortgang van het auditjaarplan en het rapporteren daarover aan directie en Audit Commissie.
 • De Internal Auditor treedt primair onafhankelijk op ten opzichte van de “business” (1e en 2e lijn). Daartoe valt zij rechtstreeks onder de Directie en onder de hiërarchische aansturing van de CFO. Daarnaast wordt de onafhankelijkheid van de interne auditor binnen Translink geborgd door een functionele rapportagelijn naar de Audit Commissie.
IT Consultant

Wil jij een bijdrage leveren aan de wereld van betalen in het OV? Leg je makkelijk verbanden en krijg je energie van het maken van analyses?

WAT GA JE DOEN?

Een IT Consultant bij Translink is de schakel waar reizigers, klanten, IT en processen samenkomen. Je bedenkt, implementeert en borgt oplossingen, je analyseert de systemen en de keten van dienstverlening. Bij bijzonderheden ben jij de eerste die op zoek gaat naar de oorzaak. Je maakt daarbij gebruik van je interne netwerk en beweegt je makkelijk tussen verschillende afdelingen van Translink en legt ook gemakkelijk contact met onze klanten. Je bent analytisch sterk, de ene keer los je een simpel vraagstuk direct op en de andere keer moet je je flink vastbijten in een complex probleem. Jij houdt van deze variatie en diversiteit maar altijd wel om onze dienstverlening nog beter te maken en te houden, de oplossing die je bedenkt zijn duurzaam en effectief.

In de toekomst gaat de reiziger zelf kiezen hoe ze haar reis wil betalen. Hiervoor introduceren wij OVpay. We werken hierbij samen met alle OV-bedrijven, diverse banken en creditcardmaatschappijen. Door jouw proactieve houding help jij ons met het verder professionaliseren van onze dienstverlening.

Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het beheer van diverse onderliggende systemen en de ontwikkeling daarop. Sommige systemen worden in de toekomst uitgefaseerd en nieuwe dienstverlening en systemen komen er voor terug. We ontsluiten via API’s onze informatie ook naar onze klanten. Een combinatie van ervaring met ketenprecessen, API’s én een sterke affiniteit met IT vinden wij daarom cruciaal.

Dagelijks hou jij je bezig met:

 • Het bouwen of gebruik maken van query’s om databases te analyseren
 • Het uitbouwen, beheren van de applicatie waarin de API’s worden aangeboden aan onze klanten
 • Het bewaken van de continuïteit van onze dienstverlening en samen met collega IT'ers oplossen van problemen
 • Het uitvoeren van dagelijkse en wekelijkse rapportages
 • Het verzorgen van de communicatie met onze klanten en leveranciers
 • Het sparren met je mede IT consultants bij ketenprocessen
 • Het technisch/functioneel geweten zijn voor de Delivery manager die voor de dienstverlening verantwoordelijk is

Je bent werkzaam binnen de afdeling Issuing & Distribution en je maakt deel uit van een team van IT consultant collega’s en werk nauw samen met elkaar en met de verschillende teams binnen de afdeling. Samen nemen jullie deel aan meerdere multidisciplinaire teams.  Vanuit een proactieve resultaatgerichte houding krijgt je veel ruimte om samen met je collega’s invulling te geven aan het takenpakket.

Accountmanager OVpay

Wil je meewerken aan de toekomst van betalen in het openbaar vervoer? Beweeg jij je goed in een complex stakeholderveld en heb jij graag de regie op de relatie met onze klanten?

WAT GA JE DOEN?

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de relatie met de bestaande klanten van Translink. Onze klanten zijn onder andere de vervoersbedrijven, mobiliteitsaanbieders en overheden. Jij bent de spin in het web voor onze klanten en voorziet ze van de beste adviezen. Je wijst de weg bij vragen over onze diensten, hebt altijd een passend aanbod en brengt dit samen bij onze klanten. Naast relatiebeheer en uitbouw van bestaande klanten richt je je ook op nieuwe klanten.

In de toekomst gaat de reiziger zelf kiezen hoe ze haar reis wil betalen. Hiervoor introduceren wij OVpay. We werken hierbij samen met alle OV-bedrijven, diverse banken en creditcardmaatschappijen. Door jouw proactieve houding help jij ons met het verder professionaliseren van onze dienstverlening. Je bent in staat de markt van de klant snel te begrijpen, je signaleert de behoefte van de klant en je creëert kansen voor Translink.

Dagelijks hou jij je bezig met:

 • Het planmatig en resultaatgericht werken aan de relatie met onze (zakelijke) klanten. Klanttevredenheid is wat je drijft, je denkt mee met de klant en weet wat zij nodig hebben en waar zij naartoe willen bewegen.
 • Het regelmatig voeren van overleg met managers van Translink over de geleverde services, wensen en eisen vanuit de klant; Je weet de juiste personen in te schakelen en werkt vanuit een goede analyse samen met de klant en collega’s aan oplossingen.
 • Business development, je bent continu bezig met nieuwe ideeën/strategieën.
 • Het regelmatig voeren van overleg en geven van presentaties bij klanten op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Als Accountmanager werk je vanuit de Unit Information Services. Als team ben je verantwoordelijk voor de verbinding tussen de vraag van huidige en nieuwe klanten en de bestaande en nieuwe diensten van Translink. Het team heeft een enorme drive om Translink goed te positioneren in de markt.

Product Manager API services

Opleiding: Een afgeronde wo-opleiding
Ervaring: Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
Kennis: API’s en API-management
Persoon: Je bent daadkrachtig, klantgericht en neemt initiatief.

WAT JE GAAT DOEN?

Als Product Manager API services ben je verantwoordelijk voor de levenscyclus van de API-dienstverlening van Translink. Je werkt met je collega’s en onze leveranciers samen om in te spelen op de veranderende vraag uit de markt. Dit geldt voor het verbeteren van de huidige dienstverlening van Translink en de toekomstige dienstverlening van OVpay.

Er gaat namelijk iets veranderen in het OV. In de bus, de trein, de tram, de metro: kun je straks óveral in Nederland in- en uitchecken zoals jij dat wilt. Gewoon met je contactloze betaalpas, creditcard of met je mobiel. We gaan 60.000 poortjes, paaltjes en kaartlezers voorzien van de nieuwste techniek. Het backoffice systeem wordt volledig ontsloten door API’s, op dit moment zijn dat er al 180! Oftewel, genoeg te doen.

Je bent in deze functie succesvol als producten en diensten aansluiten bij de wensen en verwachtingen van klanten en reizigers in het OV. Daarnaast moeten de API’s ontwikkeld en geleverd worden tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Je belangrijkste taken in deze functie zijn:

 • Je anticipeert o.a. met Accountmanagement op de marktmogelijkheden en klantwensen en stemt deze op elkaar af.
 • Je maakt de vertaalslag van klantwens naar productproposities en interne benodigdheden.
 • Je stelt een jaarlijks actieplan op.
 • Je stelt een meerjarenbeleidsplan op inclusief producten-/dienstenplan (met bedrijfsarchitectuur).
 • Je bent opdrachtgever voor het ontwikkelen van diensten en borgt daarbij de propositie, de business case en de planning.
Junior Controller

Opleiding: Een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting bedrijfseconomie
Ervaring: Minimaal 3 jaar werkervaring in een financiële functie
Kennis: Financiële processen en modellering, bij voorkeur IT-controlling
Persoon: Jij bent analytisch sterk, oplossingsgericht constructief en pro-actief.

WAT GA JE DOEN?

Als Junior Controller maak je onderdeel uit van de afdeling Finance & Control. Je bent medeverantwoordelijk voor een betrouwbare en tijdige interne en externe financiële rapportage van Translink (2,7 miljard OV-transacties per jaar) en de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven. Deze coöperatie is dé samenwerking rondom het OV-betaalsysteem. Alle OV-vervoerders zijn hierin verenigd: Arriva, Transdev, EBS, GVB, HTM, Keolis, NS, Qbuzz en RET. Je helpt mee in het signaleren en bewaken van afwijkingen in de realisatie t.o.v. de begrotingen. Je bent duidelijk de spil tussen de collega’s van Finance en de collega’s van Control.

Jouw taken en projecten zijn o.a.:

 • Assisteren in het opstellen van Business cases;
 • Ondersteunen in het opstellen en reviewen van rapportages;
 • Verbeteren van de huidige administratieve organisatie en de interne beheersing;
 • Meewerken in diverse projecten, zoals bijvoorbeeld de rondrekening van de reizigersgelden.

In de toekomst gaat de reiziger zelf kiezen hoe ze haar reis wil betalen. Hiervoor introduceren wij OVpay. We werken hierbij samen met alle OV-bedrijven, diverse banken en creditcardmaatschappijen. Voor Finance & Control gaat dit gepaard met nieuwe input voor onze business cases, rapportages, administratie en interne beheersing. De belangrijkste opdracht voor ons, als team (9 personen), is om de nieuwe dienstverlening ons volledig eigen te maken.

Privacy Officer OV-chipkaart

Opleiding: Een afgeronde WO-opleiding richting, bij voorkeur in Rechten of IT
Ervaring: Minimaal 5 jaar werkervaring in een privacy functie
Kennis: CIPP/E CIPM CIPT, CISM is een pré
Persoon: Je bent zelf startend, daadkrachtig en klantgericht ingesteld.

WAT JE GAAT DOEN?

Translink is een middelgroot MKB-bedrijf waar, specifiek op het privacy vlak, veel nieuwe initiatieven en uitdagende nieuwe projecten langskomen. Translink is volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer en heeft hierdoor een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Als Privacy Officer sta je met beide benen midden in onze organisatie. Jij ondersteunt en adviseert de drie business units met de innovaties waar we als organisatie voor staan. Van de OV-chipkaart, naar betalen met je bankkaart of telefoon. Jij adviseert over de verschillende scenario’s waarbij je de juridische grenzen kent met oog voor de praktische toepassingen binnen het OV-betaalsysteem

In deze functie zal je af en toe met een Legal/Privacy pet, strikt juridisch met leveranciers moeten schakelen. Dit omdat Translink zich positioneert als een regiebedrijf en dus veel zaken uitbesteed aan diverse leveranciers. Geen enkele week zal hetzelfde zijn. Juist door de transitie naar andere elektronische vervoersbewijzen. Het vraagt flexibiliteit, snel schakelen tussen de scenario’s die samen met de business units worden verkend.

Het directe team van collega’s bestaat uit een tweede Privacy Officer en een Functionaris Gegevensbescherming (die daarnaast als bedrijfsjuriste werkt binnen Translink).

In breder verband behoor je tot het team Legal & Assurance met ongeveer 10 personen met zelfstandige rollen op de domeinen Security, Risk, Compliance en Legal.

Werken bij Translink is…

service
Keuze keuze

Naast een maandsalaris ontvang je bij ons ook een keuzebudget. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt. Zo investeer je in wat jij voor jezelf belangrijk vindt. Leren, verlof, wat extra geld nu of later. 

Wij geloven dat iedereen vrij wil kunnen bewegen. Zelf kiezen, zonder zorgen en met plezier. Om te ontmoeten, te leren, te werken en te ontdekken. Om te beleven.

Collega-praat