Maak kennis met onze directie
(Rosalie van Dijk-Houben, CFO)
Translink opereert in een complex, maar boeiend werkveld, met veel partijen en verschillende belangen. Dat kan alleen met een open blik naar buiten. Samenwerken en innoveren zit ons in het bloed. We weten wat er speelt bij onze partners en bij de eindgebruiker omdat we nauw met hen samenwerken. We hebben veel contact met OV-bedrijven en overheden. Een groep early adopters denkt met ons mee en we doen regelmatig onderzoek onder reizigers. Zo is Translink er voor iedereen.
Zowel reizigers als OV-bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat betalen in het OV veilig en verantwoord verloopt. Daarom is Translink transparant over haar dienstverlening en laten we deze grondig toetsen op veiligheid en kwaliteit.
Translink is graag duidelijk over de opbouw van tarieven. Bekijk daarom hier de hoogte van – en ontwikkeling van onze tarieven. Dit overzicht wordt ieder half jaar geactualiseerd.
Met trots presenteren wij het jaarverslag van Translink voor het jaar 2023. Dit jaar hebben we opnieuw belangrijke stappen gezet in de wereld van mobiliteit en openbaar vervoer. In een jaar dat gekenmerkt werd door uitdagingen en veranderingen, hebben wij vastgehouden aan onze missie om met de OV‑chipkaart en OVpay innovatieve en efficiënte oplossingen te bieden voor reizigers en mobiliteitsaanbieders.
Trans Link Systems B.V. (Translink) is een besloten vennootschap (bv) naar Nederlands recht, aangemerkt als structuurvennootschap.
Onze Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op de bedrijfsvoering van Translink. Daarnaast geeft de RvC gevraagd en ongevraagd advies. Ook heeft de RvC de werkgeversrol van de directie van Translink. Daarnaast heeft de raad als taak de jaarlijkse begroting, belangrijke kapitaalinvesteringen en het jaarverslag goed te keuren.
De RvC heeft uit haar raad een Audit Commissie (AC) en een Remuneratie- en Benoemingscommissie aangesteld (RBC).
De RvC is zo samengesteld dat de combinatie van kennis, ervaring en onafhankelijkheid is gewaarborgd. De raad bestaat uit zes leden: Erno Kleijnenberg (voorzitter), Peter de Raadt, Anke Schlichting, Hessel Dikkers, Erik Beenen en Floris van Kolfschoten.
Translink heeft één aandeelhouder en dat is de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven. Alle openbaar vervoerbedrijven zijn lid van de Coöperatie. Hiermee is ten aanzien van Translink een gelijk speelveld gecreëerd voor alle concessiehouders in het openbaar vervoer in Nederland.
De Klanten Raad van Advies (KRvA) geeft gevraagd en ongevraagd advies over de dienstverlening van Translink. Zij richt zich daarbij op een reizigersvriendelijke en klantgerichte beheer en ontwikkeling van de OV-chipkaart. Alle deelnemers aan het OV-chipkaartsysteem zijn lid van de KRvA. Daaronder vallen vervoerders, maar bijvoorbeeld ook zogenaamde bedrijvenkaartaanbieders en (andere) strategische partners.
De directie heeft een gedragscode opgesteld en ziet toe op de werking en de naleving ervan binnen Translink.
De Stichting Reizigerstegoeden Translink (SRT) en de Stichting Zekerheden Reizigerstegoeden Translink (SZRT) zorgen er samen voor dat de tegoeden op de OV-chipkaarten zo goed mogelijk zijn beschermd. In dit document vind je vragen en antwoorden over deze beschermingsconstructie.
Translink heeft een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen en integriteit. De directie draagt zorg dat medewerkers zonder gevaar voor hun rechtspositie de mogelijkheid hebben een melding te doen. Daarnaast heeft Translink een regeling Responsible Disclosure. Ontdek je kwetsbaarheden in het OV-chipkaart systeem? Dan werken we graag samen met jou aan een oplossing! Klik hier om dit te melden