Illustration

Onze directie

Peter van Dijk (CEO)

Peter van Dijk is algemeen directeur van Translink. Hij is verantwoordelijk voor de hele operatie van het bedrijf: van de uitgifte van 3,5 miljoen OV-chipkaarten per jaar tot de verwerking van bijna 3 miljard betaaltransacties uit het Nederlands Openbaar Vervoer. Zijn vrije tijd besteedt hij aan reizen en investeren in de energietransitie.

Peter is geboren in 1968 en is afgestudeerd met een Master in Elektrotechniek van de Technische Universiteit Delft. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten. Voordat hij in 2020 werd benoemd tot algemeen directeur, was Peter sinds 2018 werkzaam als operationeel directeur bij Translink. Daarvoor was hij managing director Fare Collection Systems van Scheidt & Bachmann Nederland en Scheidt & Bachmann UK. Weer daarvoor werkte hij in verschillende senior managementfuncties bij de VolkerWessels-groep.

Peter is een nuchtere motivator die groot denkt. Zijn idealisme werkt aanstekelijk. Volgens hem is Translink vooral klantgericht, betrouwbaar en vernieuwend. Peter: “Translink levert betaal- en informatiediensten om het OV in Nederland laagdrempelig, toegankelijk en intuïtief te maken voor alle reizigers.”

”Een mooie opdracht voor Translink: drempelloos reizen mogelijk maken.”

Wat hem drijft? “Miljoenen Nederlanders maken gebruik van de diensten van de OV-bedrijven. Translink heeft de opdracht om OV-chipkaart en OVpay diensten te leveren die ervoor zorgen dat reizigers het OV-product met een hoge waardering gebruiken. Iedere dag kun je letterlijk het gebruik zien en horen. Ik vind het al mijn hele carrière belangrijk dat de toepassing en het maatschappelijk nut zo helder is in wat ik doe.”

Peter van Dijk (CEO)

Rosalie van Dijk-Houben (CFO)

Rosalie van Dijk is als financieel directeur eindverantwoordelijk voor de financiële besturing en interne beheersing van Translink. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen. Haar vrije tijd besteedt ze het liefst aan CrossFit, skiën, lezen, puzzelen en stedentrips. 

Rosalie is geboren in 1974 en afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en Verzekeringskunde/Enterprise Risk Management aan de Amsterdam University Business School. Zij heeft een uitgebreide achtergrond in bedrijfseconomie en risicomanagement. In 2005 begon ze bij Translink als riskmanager. In 2013 werd ze manager Finance en in 2016 CFO.

Rosalie staat met haar enthousiasme voor een scherpe blik, voortdurende verbetering van werkzaamheden en de doorontwikkeling van mensen. “Ik krijg er energie van om details te doorgronden en tegelijkertijd de helikopterview te behouden, om zo tot slimme processen te komen en de optimale route vooruit te plannen. Daarbij wil ik de verbinding voelen met de mensen met wie ik samenwerk.”

“Sámen vinden we de optimale route vooruit”

“Die optimale route naar onze grote ambities, vinden we sámen”, vindt Rosalie. “De multidisciplinaire samenwerking is onze kracht.” In een werkveld waar complexiteit in vraagstukken en stakeholderveld aan de orde van de dag zijn, kan Rosalie zowel haar mensgerichtheid als analytisch vermogen toepassen.

Wat haar drijft, is de tastbare impact die Translink heeft op de dagelijkse gewoonte van miljoenen Nederlanders. “Ik vind het belangrijk dat we ons hier bewust van zijn. En dat we transparant zijn in wat we doen. Ik zie Translink als de betrouwbare, neutrale partij die het regelt voor haar klanten en de reizigers. En ook continu blijft verbeteren. Daar zet ik me iedere dag voor in.”

Rosalie van Dijk-Houben (CFO)