Illustration

Innoveren met OVpay

OVpay is de vlag waaronder we nieuwe betaalmogelijkheden in het OV introduceren. Denk aan in- en uitchecken met je betaalpas, creditcard of mobiel. Uiteindelijk zal OVpay de OV-chipkaart gaan opvolgen.

We raken steeds meer gewend aan de gemakken van nieuwe technologie. Betalen in de supermarkt doe je gewoon met je mobiel of smartwatch. Dat moet dan toch ook kunnen in de bus of de trein? Met OVpay zorgen we er nu al voor dat dit kan.

Alle gemakken die de OV-chipkaart biedt, zoals (zakelijke) kortingsabonnementen, reizen op saldo of het huren van een OV-fiets, moeten natuurlijk blijven. Dat gaan we de komende tijd realiseren met de introductie van de OV-pas. Jij kiest of je die in je portemonnee of op je mobiel wilt.

Nieuwe mogelijkheden

Daarnaast werken we aan nieuwe mogelijkheden om te reizen. Bijvoorbeeld met een e-ticket met barcode. Bestel online en zet ‘m op je mobiel of print hem uit. Handig als je een dagje uit wilt met het OV: op één combiticket reizen én toegang tot bijvoorbeeld een dierentuin of pretpark.

Ook op het gebied van service maken we het steeds slimmer, steeds makkelijker. Met de OVpay app kun je nu al zien waar en wanneer en voor hoeveel je hebt gereisd. In- of uitcheck gemist? Pas ’t eenvoudig aan in de app. De mogelijkheden worden steeds groter.

Nieuwe mogelijkheden

Privacy en veiligheid

Natuurlijk maken we OVpay – net als de OV-chipkaart – veilig en betrouwbaar. Ook je privacy is gewaarborgd. Als je wilt, kun je helemaal anoniem reizen met een OV-pas die je straks gewoon bij de supermarkt tussen de cadeaukaarten kunt vinden.

De technologie achter OVpay is dezelfde als die in je bankpas. Deze is veilig en toekomstbestendig. Translink laat de OVpay dienstverlening continu onafhankelijk toetsen, zodat we voldoen aan alle eisen rond beheersing en veiligheid.

De technologie achter de OV-chipkaart raakt verouderd. Daarom zal OVpay uiteindelijk de OV-chipkaart gaan opvolgen, zodat jij nu en straks veilig gebruik kunt blijven maken van het OV.

Werkprogramma OV-betalen

De innovaties van OVpay zijn onderdeel van het Werkprogramma OV-betalen, waarin Translink, samen met de OV-bedrijven en in samenspraak met consumentenorganisaties en overheden werkt aan nieuwe betaalmogelijkheden in het OV.

Werkprogramma OV-betalen