Compliance Officer

  Opleiding:     Een afgeronde WO-opleiding
  Ervaring:       Minimaal 5 jaar werkervaring in een Compliance functie
  Kennis:          Wetgeving rondom financieel toezicht, waaronder ook scheme-regels (o.a. Mastercard, Visa) en PCI
  Persoon:       Je staat stevig in je schoenen en hebt overtuigingskracht

Wat ga je doen?

Als Compliance Officer maak je deel uit van het Legal & Assurance team en heb je intensief contact met de verschillende business units. Je biedt de business unit ondersteuning met jouw kennis en ervaring. Je bent bezig met het opstellen en bewaken van compliance beleid en voert analyses uit op de naleving van relevante wet- en regelgeving. Je bent op de hoogte van de laatste voor Translink relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en deze vertaal je naar concrete adviezen. Je werkt daarvoor nauw samen met specialisten op het gebied van privacy, informatiebeveiliging, administratieve organisatie/interne beheersing en risicomanagement. Translink biedt unieke dienstverlening in de wereld. Translink verzorgt in heel Nederland alle transacties met trein, bus, tram en metro van alle openbaar vervoer bedrijven.

De belangrijkste taken van de Compliance Officer bij Translink zijn:

 • Het toezien op de naleving van voor Translink relevante wet- en regelgeving en hierover periodiek rapporteren aan de business units en directie
 • Het opstellen en bewaken van compliance beleid alsmede het adviseren hierover richting de business en directie
 • Uitvoeren van risicoanalyses en het doen van interne onderzoeken naar compliance incidenten
 • Initiëren, stimuleren en realiseren van de bewustwording van compliance risico’s en daarmee de bevordering van de naleving van regels en integriteit door de 1e lijn
 • Het adviseren op (het realiseren van) de beheersingsmaatregelen voor het mitigeren van de risico’s

Wie zoeken we?

Je bent adviseur over compliance vraagstukken en rapporteert zelfstandig over de naleving van wet- en regelgeving. Je staat stevig in je schoenen en hebt overtuigingskracht. Je geeft gevraagd en ongevraagd actuele juridische informatie en adviseert over toepasbare oplossingen, zodat Translink voldoet aan wet- en regelgeving. Je pakt zelf regie en vindt het leuk om collega’s mee te nemen in de naleving van wet- en regelgeving. Daarnaast communiceer je moeiteloos met alle disciplines en op alle niveaus.

Wat zit er in jouw tas?

 • Een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur aangevuld met de leergang Compliance Officer van NIBE/NCI (of vergelijkbaar);
 • Kennis van wetgeving rondom financieel toezicht
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een Compliance functie 
 • Kennis op het gebied van mededinging is een pré
 • Je hebt praktische ervaring met het werken in agile teams
 • Ervaring met de werkwijze van toezichthouders (DNB, AFM, ACM en AP) is een pré

Wat bieden we je?

Translink is een bedrijf dat in de belangstelling staat bij iedereen die ook maar iets met het openbaar vervoer in Nederland te maken heeft. Bij de reizigers maar ook bij belangengroeperingen, de politiek, de pers, de vervoerder, de banken en ga zo maar door. Jaarlijks verwerken wij ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 15 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat ambitieuze toekomstplannen heeft met een groot maatschappelijk belang. Jij draagt daaraan bij!

Wat biedt Translink jou?

Als Compliance Officer krijg je een uitdagende baan waarbij er veel ruimte is voor eigen initiatief. Je werkt nauw samen met je collega’s aan een innovatief product van maatschappelijk belang. We bieden minimaal een 32-urige werkweek, waarbij je flexibel kunt werken.

Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren is Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie en daarom bieden we veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. Je kunt daarom een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf invullen. Daarvoor is een budget beschikbaar bovenop je brutosalaris. Dit kan je bijvoorbeeld inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen.

Is deze vacature op jouw lijf geschreven?
Solliciteer dan snel! Vragen? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Gertjan van Swieten voor meer informatie: 06 1042 9505 of gertjan.van.swieten@translink.nl.

In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je solliciteert.

Wow, ik solliciteer!

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Gertjan verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!