Business Consultant Strategie

  Opleiding: afgeronde hbo/wo opleiding 

  Ervaring: 5-7 jaar ervaring in een complexe omgeving

   Persoon: ondernemend en kritisch

WAT GA JE DOEN?

Wil je meewerken aan de toekomst van betalen in het openbaar vervoer? Wil je aan de slag met vernieuwende technologieën in een functie waar veel ruimte is voor eigen initiatief? Dan maken wij graag kennis met jou!


Jouw nieuwe baan

In de rol van Business Consultant Strategie adviseer je over diverse strategische vraagstukken en vertaal je beleid naar concrete strategische doelstellingen. Een positie waar je veel impact hebt op de toekomst van Translink en het openbaar vervoer in Nederland. Je werkt hiervoor nauw samen met een grote groep stakeholders, waaronder de Directie, Business Unit Managers, Architecten, Productmanagers, Delivery Managers, Business Analisten en vertegenwoordigers van vervoersbedrijven. 

Onderwerpen waar jij mee aan de slag gaat zijn transitie, migratie en Werkprogramma OV-betalen. Om uitvoering te geven aan de ambities van Translink en de OV-bedrijven is het Werkprogramma OV-betalen ingericht. Jij zal samenwerken met het programma om de doelstellingen van Translink te bewaken.

Dagelijks hou jij je bezig met:

 • Sturing geven aan complexe en strategische dossiers binnen Translink
 • Het concretiseren en uitvoerbaar maken van de Translink strategie naar strategische doelstellingen
 • Het intern doorvertalen van strategie en richting
 • Het continue schakelen tussen interne stakeholders en leveranciers over de inhoud en haalbaarheid van de doelstellingen
 • Het borgen van de samenhang van strategie, dienstverlening en informatievoorziening
 • Zorgen voor de juiste positionering van Translink binnen de sector


Jouw team

Als Business Consultant Strategie ga je aan de slag binnen de Processing Services unit. Binnen deze unit werk je met 35 collega’s, waaronder architecten, analisten en IT-consultants. Als team ben je verantwoordelijk voor de opbouw van het nieuwe backoffice van Translink. Het doel waar gezamenlijk naartoe gewerkt wordt is een landelijke ondersteuning van account based betalen in het openbaar vervoer. Je gaat aan de slag in een team van hoogopgeleiden professionals waar eigen initiatieven worden toegejuicht en waar zelfstandig wordt gewerkt aan vernieuwing.


WIE ZOEKEN WE?

Jouw profiel
Jij creëert draagvlak voor de doelstellingen en neemt geen genoegen met de status quo. Je weet wat er speelt omdat je veel contact hebt met je stakeholders op verschillende niveaus in de organisatie. Jij bent kritisch, kan omgaan met weerstand en durft te zeggen waar het op staat. Je bent analytisch sterk, een echte doorpakker en hebt uitmuntende adviesvaardigheden.


Verder vragen wij:

 • Een afgeronde studie op hbo/wo niveau
 • 5-7 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een complexe omgeving, bij voorkeur op het snijvlak van commercieel en publieke sector
 • Kennis en ervaring met het Novius Framework of een vergelijkbare systematiek is een pre

WAT BIEDT TRANSLINK?

Over Translink
We zijn een bedrijf dat in de belangstelling staat bij iedereen die ook maar iets met het openbaar vervoer in Nederland te maken heeft. Jaarlijks verwerken wij ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 14 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat continu in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft. Jij draagt daaraan bij!


Wat bieden wij? 
Als Business Consultant Strategie krijg je een baan met veel ruimte voor eigen initiatief en volop mogelijkheden om door te groeien. Je werkt nauw samen met je collega’s aan een innovatief product van maatschappelijk belang. Je krijgt een salaris tussen € 4500 - en € 5500,- o.b.v. 40 uur per week. We bieden een 40-urige werkweek, waarbij je flexibel kunt werken. 

Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren is Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie en daarom bieden we veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. Je kunt daarom een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf invullen. Daarvoor is een budget beschikbaar bovenop je brutosalaris. Dit kan je bijvoorbeeld inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen. 

Is deze vacature op jouw lijf geschreven?
Solliciteer dan snel! Vragen? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Marina voor meer informatie: 06 8204 8012 of marina.mohammad@translink.nl.

In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je solliciteert.

WOW, IK SOLLICITEER!

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Marina verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!