Business Analist OV-Data

  Opleiding:        Een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in de richting Wiskunde/Statistiek, Natuurkunde en/of Computer Science
  Ervaring:          Met het vertalen van klantvragen naar oplossingen, ontwikkelen van datamodellen en dashboards
  Persoon:          Je weet perfect verbinding te maken tussen de OV-data en onze klanten

Wat ga je doen?

Als Business Analist verrijk je de data van reistransacties met interne en externe databronnen tot waardevolle informatieproducten en dashboards. Zo brengen wij al de effecten van de coronamaatregelen op het OV-gebruik bij onze klanten in beeld.  Daarnaast kunnen wij met machine learning reizigers inzicht geven in hoe druk het is in een bus, trein of metro. En we kunnen voorspellen of je kan zitten of moet staan tijdens je OV-reis. Wil jij bijdragen aan nieuwe inzichten voor onze klanten?


Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar een Business Analist die meedenkt met onze klanten. Je krijgt er energie van om data toepasbaar te maken en de verkregen inzichten over te dragen. Als Business Analyst maak je deel uit van het team Information Services. Je collega’s zijn Data analisten, Productmanagers, Architecten en Business Analisten. Samen zoeken jullie naar de beste innovatieve oplossingen binnen de OV-sector. Je gaat aan de slag met:

 • Vertalen van klantvragen naar data-oplossingen
 • Coördineren van de opdracht richting de klant en met het team
 • Onderzoeken en ontwikkelen van mogelijkheden om nog meer uit onze data te halen
 • Beheren en optimaliseren van datastromen en het borgen van de privacy


Wat zit er in jouw tas?

 • Een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in de richting van Wiskunde/Statistiek, Natuurkunde en/of Computer Science
 • Je hebt kennis van: SQL, Pyhton & Power BI (Microsoft suite)
 • Affiniteit of ervaring met data science methoden en technieken, zoals machine learning en text mining is een pré

Wat bieden we je?

Translink is een bedrijf dat in de belangstelling staat bij iedereen die ook maar iets met het openbaar vervoer in Nederland te maken heeft. Bij de reizigers maar ook bij belangengroeperingen, de politiek, de pers, de vervoerder, de banken en ga zo maar door. Jaarlijks verwerken wij ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 15 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat samen met de Nederlandse vervoerders ambitieuze toekomstplannen heeft met een groot maatschappelijk belang. Jij draagt daaraan bij!

Wat biedt Translink jou?
Als Business Analist krijg je een uitdagende baan waarbij er veel ruimte is voor eigen initiatief. Je werkt nauw samen met je collega’s aan een innovatief product van maatschappelijk belang. We bieden minimaal een 32-urige werkweek, waarbij je flexibel kunt werken.

Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren is Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie en daarom bieden we veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. Je kunt daarom een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf invullen. Daarvoor is een budget beschikbaar bovenop je brutosalaris. Dit kan je bijvoorbeeld inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen.

Is deze vacature op jouw lijf geschreven?
Solliciteer dan snel! Vragen? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Gertjan van Swieten voor meer informatie: 06 1042 9505 of gertjan.van.swieten@translink.nl.

In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je solliciteert.

Wow, ik solliciteer!

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Gertjan verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!