Business Analist

    Opleiding: aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau

    Ervaring: minimaal 3 jaar ervaring met procesoptimalisatie, organisatieverandering en projectmatig werken

    Persoon: proactief, resultaatgericht, gedreven

WAT GA JE DOEN?

Ga jij ons helpen met het vertalen van klantvragen om de bestaande OV-chipkaart diensten te optimaliseren? Krijg jij er energie van om de vraag achter de vraag helder te krijgen? En zie je uitdaging in het implementeren van nieuwe technologieën? Dan zoeken we jou! 
 

Jouw nieuwe baan 
Als Business Analist speel je een belangrijke rol bij het optimaliseren van onze bestaande OV-chipkaart diensten. Je analyseert, identificeert en specificeert de wensen vanuit de business. Je gaat in gesprek met collega’s om de behoeftes scherp te krijgen, te formuleren en te realiseren. Je werkt in deze functie nauw samen met de productmanagers, dienstmanagers, delivery managers en architecten. Daarnaast vind je ’t leuk om je eigen functie vorm te geven en die ruimte pak je graag. Door jouw proactieve houding laat je de meerwaarde van een business analist zien!

 

Je dagelijkse werkzaamheden: 

  • Je kijkt kritisch naar processen en optimaliseert waar mogelijk  
  • Je inventariseert en formuleert de wensen en eisen vanuit de business en toetst deze op haalbaarheid 
  • Je communiceert proactief een business case en schetst een ontwerp van de oplossing 
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van de beoogde oplossing als onderdeel van het projectteam en draagt zorg voor een tevreden klant.   


Jouw afdeling 

Als Business Analist ga je aan de slag binnen de Issuing & Distribution unit. Deze afdeling bestaat uit 4 zelfsturende teams en jij maakt onderdeel uit van het team Project & Support. Dit team zorgt ervoor dat de reiziger iedere dag zorgeloos kan reizen met het OV. Daarnaast wordt er gewerkt aan initiatieven voor procesverbeteringen en nieuwe betaalmogelijkheden. 


WIE ZOEKEN WE?

Jouw profiel 
Je bent een kritische en betrouwbare gesprekspartner die complexe materie kan terugbrengen tot zaken die er echt toe doen. Je bent een verbinder, mensgericht en weet wat er speelt binnen de organisatie. Jij kan omgaan met weerstand, durft te zeggen waar het op staat en komt in actie. Je bent analytisch sterk, een echte doorpakker en output gedreven. Klantvragen weet jij uitstekend te vertalen waarbij je hoofd- en bijzaken, korte en lange termijn goed kan scheiden.


WAT BIEDT TRANSLINK?

Over Translink  
Wij verwerken jaarlijks ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 14 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn een bedrijf dat in de belangstelling staat bij iedereen die ook maar iets met het openbaar vervoer in Nederland te maken heeft. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat continu in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft. Jij draagt daaraan bij! 

 
Wat bieden wij?  
Als Business Analist krijg je een zelfstandige en verantwoordelijke baan waarbij er veel ruimte is voor eigen initiatief en volop mogelijkheden om door te groeien. Je werkt nauw samen met je collega’s aan een innovatief product van maatschappelijk belang. We bieden een marktconform salaris. Om deze functie goed te vervullen vragen we 32-40 uur per week beschikbaarheid.  
 
Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren wil Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie zijn en daarom bieden we veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. We bieden jou de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf in te vullen. Daarvoor is een budget beschikbaar bovenop je brutosalaris. Dit kan je o.a. inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen. 

 
Is deze vacature op jouw lijf geschreven?  
Solliciteer dan snel! Vragen? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Marina voor meer informatie: 06 8204 8012 of marina.mohammad@translink.nl.  
 
In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je bij ons solliciteert. 

Wow, ik solliciteer!

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Marina verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!