Fraude Specialist

  Opleiding: aantoonbaar hbo werk- en denkniveau

  Ervaring: minimaal 3 jaar ervaring met fraude- en criminaliteitsbeheersing 

  Persoon: proactief, zelfstandig en kritisch

WAT GA JE DOEN?

Ben jij een pionier op het gebied van procesfraude? Heb jij ervaring met het vormgeven en verbeteren van processen? Dan maken wij graag kennis met jou! 
 

Jouw nieuwe baan 
Als Fraudespecialist ben je van A tot en met Z betrokken bij de fraudebeheersing binnen Translink. Jij onderzoekt, registreert en rapporteert over de voorkomende vormen van fraude. Je komt met oplossingen en implementeert deze. In dat traject heb je veel afstemming met collega's en leveranciers. Je ontwikkelt een visie op fraudebeheersing van de OV-chipkaart, nu en in de toekomst. Je bent continue bezig met het professionaliseren van ons fraudebeleid. Daarin weeg je je keuzes af op zowel financieel als reputatievlak. 

Je dagelijkse werkzaamheden:

 • Je adviseert de business gevraagd en ongevraagd over fraudebeheersing en frauderisico’s.
 • Je denkt mee over de nieuwe betaalmogelijkheden vanuit criminaliteitsbeheersing
 • Je levert een bijdrage aan de externe communicatie van Translink over fraude en fraudebeheersing.  

 

Jouw afdeling 
Als Fraudespecialist ga je aan de slag binnen de unit Issuing & Distribution. Dit team zorgt ervoor dat de reiziger iedere dag zorgeloos kan reizen met het OV. Daarnaast wordt er gewerkt aan initiatieven voor procesverbeteringen en nieuwe betaalmogelijkheden. Jij draagt daarin bij met je kennis en kunde op het gebied van fraude.  


WIE ZOEKEN WE?

Jouw profiel 
Naast een hoog integriteitsniveau beschik je over organisatiesensitiviteit, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Jouw analytisch vermogen is van hoog niveau. Je bent gestructureerd, werkt navolgbaar en resultaatgericht. Heb je ervaring met procesfraude dan is dat een pré.

Verder vragen wij: 

 • hbo/wo werk- en denkniveau, het liefst een juridische, financieel economische of criminologie studie. 
 • opgedane expertise en ervaring op het gebied van fraude- en criminaliteitsbeheersing en de behandeling van en rapportage over omvangrijke fraudedossiers. 

WAT BIEDT TRANSLINK?

Over Translink 
Wij verwerken jaarlijks ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 14 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn een bedrijf dat in de belangstelling staat bij iedereen die ook maar iets met het openbaar vervoer in Nederland te maken heeft. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat continu in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft. Jij draagt daaraan bij! 
 

Wat bieden wij?  
Als Fraudespecialist krijg je een zelfstandige en verantwoordelijke baan waarbij er veel ruimte is om te pionieren en te bouwen. Je werkt nauw samen met je collega’s aan een innovatief product van maatschappelijk belang. We bieden een marktconform salaris. We bieden een marktconform salaris. Om deze functie goed te vervullen vragen we 32-40 uur per week beschikbaarheid.  


Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren wil Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie zijn en daarom bieden we veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. We bieden jou de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf in te vullen. Daarvoor is een budget beschikbaar boven op je brutosalaris. Dit kan je o.a. inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen. 


Is deze vacature op jouw lijf geschreven? 
Solliciteer dan snel! Vragen? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Marina voor meer informatie: 06 8204 8012 of marina.mohammad@translink.nl


In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je bij ons solliciteert. 


Wow, ik solliciteer!

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Marina verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!