Commercieel Medewerker Binnendienst

  Opleiding: hbo werk- en denkniveau 

  Ervaring: minimaal 2 jaar relevante ervaring

  Persoon: daadkrachtig met organisatietalent

  Affiniteit met: IT of payment branche

WAT GA JE DOEN?

Jouw nieuwe baan

Je bent als Commercieel Medewerker Binnendienst de organisator voor het uitbrengen van winnende offertes bij Translink. Jouw verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat het gehele offerte- en contracteringsproces goed en succesvol verloopt. Dagelijks ben je veel aan het regelen en faciliteren. Je managet en monitort het offerteproces, je bewaakt de inhoudelijke kwaliteit van offertes en de beantwoording van aanvragen en draagt zorg voor de administratieve afhandeling. Niet alles is gekaderd en geregeld, waardoor er veel ruimte is om jouw rol verder vorm te geven.


Je zorgt ervoor dat de juiste mensen worden aangehaakt voor het schrijven van offertes en de beantwoording van aanvragen, daarvoor werk je nauw samen met de Accountmanagers en Delivery managers. Je gaat werken aan offertes voor data- en informatiediensten, transactieafhandeling, API's en diverse andere diensten voor onze bestaande klanten in het openbaar vervoer en nieuwe klanten in mobiliteit.


Jouw dagelijkse taken bestaan o.a. uit: 

 • Planning, coördinatie en bemanning van het offerteteam.
 • Ontwikkelen en beheren van de Offertedesk.
 • Versturen en bijhouden van alle inkomende en uitgaande offertes.
 • Sturen op en bewaken van GO - NO GO beslissingen in samenwerking met de Manager Sales.
 • Kwaliteitscontrole van alle uitgaande offertes en kwaliteitsborging van de offertes. Denk continu mee hoe het beter, leuker of mooier kan.
 • Waar nodig administratieve ondersteuning van de consultants en sales.
 • Het beheren en bewaken van opdrachten en contracten.
 • Verzamelen van standaard documenten en het inrichten en beheren van een offertebibliotheek.


Jouw team

Als Commercieel Medewerker Binnendienst ga je aan de slag binnen de Sales, Marketing & Communication unit. Binnen deze unit werk je met 10 collega's waaronder accountmanagement, sales en marketing & communicatie professionals. Als team ben je verantwoordelijk voor de verbinding tussen de vraag van huidige en nieuwe klanten en de bestaande en nieuwe diensten van Translink. Het team heeft een enorme drive om Translink goed te positioneren in de markt. Zij werken op veel initiatieven tegelijkertijd en geen offerte of sales traject is hetzelfde. Enerzijds zijn ze standaarden aan het maken en anderzijds is het in co-creatie vormgeven hoe een oplossing eruit gaan zien.


Jouw profiel
Jij houdt van organiseren en plannen. Wanneer nodig toon jij leiderschap en durf je collega's 'achter de broek' aan te zitten. Jij kan snel schakelen en bent een spin in het web. Verder vragen wij:

 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring in offertecoördinatie, bidmanagement en/of projectmanagement
 • HBO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met de IT of payments branche 


Over Translink
We zijn een bedrijf dat in de belangstelling staat bij iedereen die ook maar iets met het openbaar vervoer in Nederland te maken heeft. Jaarlijks verwerken wij ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 14 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat continu in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft. Jij draagt daaraan bij!


Wat bieden wij? 
Als Commercieel Medewerker Binnendienst krijg je een baan met veel ruimte voor eigen initiatief en volop mogelijkheden om door te groeien. Je werkt nauw samen met je collega’s aan een innovatief product van maatschappelijk belang. Je krijgt een salaris tussen €2500 en €3700 bruto o.b.v. 40 uur per week. We bieden een 32/40-urige werkweek, waarbij je flexibel kunt werken. 

Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren is Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie en daarom bieden we veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. Je kunt daarom een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf invullen. Daarvoor is een budget beschikbaar bovenop je brutosalaris. Dit kan je bijvoorbeeld inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen. 


Is deze vacature op jouw lijf geschreven?
Solliciteer dan snel! Vragen? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Marina voor meer informatie: 06 8204 8012 of marina.mohammad@translink.nl.

In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je solliciteert.

Wow, ik solliciteer!

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Marina verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!