Accountmanager

  Opleiding: WO werk- en denkniveau

  Ervaring: Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol als relatie- of accountmanager

  Persoon: Een netwerker pur sang, organisatie-sensitief en resultaatgericht

  Kennis: Ervaring met stakeholdermanagement binnen zakelijke en politiek-gevoelige organisaties

WAT JE GAAT DOEN

Beweeg jij je goed in een complex stakeholder-veld en heb jij graag de regie op de relatie met onze klanten? Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de relatie met de (potentiële) klanten van Translink. Je richt je op relatiebeheer en uitbouw van nieuwe en bestaande klanten. Onze klanten zijn onder andere de vervoersbedrijven, mobiliteitsaanbieders en overheden. Jij bent de spin in het web voor onze klanten en voorziet ze van de beste adviezen. Je wijst de weg bij vragen over onze diensten, hebt altijd een passend aanbod en brengt dit samen bij onze klanten.

Bewegingsvrijheid en keuzevrijheid zijn voor Translink leidende principes. Voor onze reizigers, voor onze vervoerders, andere stakeholders en onszelf. Wij willen dat iedereen bewust en uit volle overtuiging voor ons kiest. Dat is waar je als Accountmanager voor staat. Je bent in staat de markt van de klant snel te begrijpen, je signaleert de behoefte van de klant en je creëert kansen voor Translink. Als Accountmanager ben jij ook de belangrijke schakel richting onze interne organisatie zoals de delivery-managers en productmanagers.


WIE ZOEKEN WE?

Je hebt als Accountmanager een diverse en dynamische rol. Jij bent in staat op verschillende niveaus binnen grote en kleine organisaties te communiceren en adviseren. Daarnaast zorg jij er in korte tijd voor dat je zichtbaar bent en onze klanten je weten te vinden. Daarnaast houd je je bezig met:


 • Het planmatig en resultaatgericht werken aan de relatie met onze (zakelijke) klanten. Klanttevredenheid is wat je drijft, je denkt mee met de klant en weet wat zij nodig hebben en waar zij naartoe willen bewegen;
 • Tijdige en volledige informatievoorziening over de serviceverlening aan onze klanten; 
 • Het regelmatig voeren van overleg met managers van Translink over de geleverde services, wensen en eisen vanuit de klant; Je weet de juiste personen in te schakelen en werkt vanuit een goede analyse samen met de klant en collega’s aan oplossingen en nieuwe kansen;
 • Business development, je bent continu bezig met nieuwe ideeën/strategieën;
 • Het regelmatig voeren van overleg en geven van presentaties bij klanten op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Jouw afdeling
Het team relatiemanagement bestaat uit 3 ervaren collega’s met ieder een eigen klant-portfolio. Samen heb je regie over de relatie met onze klanten en contact met servicemanagement, delivery-management en producten- en dienstenmanagement. Tevreden klanten die met plezier kiezen voor onze dienstverlening is wat ons drijft. Binnen de afdeling werken andere collega’s ook aan de ontwikkeling van een waardevol aantrekkelijk aanbod voor alle reizigers en klanten, opvallende communicatie en het projectenportfolio.

Wat bieden we je?
Translink verwerkt jaarlijks ruim 2,5 miljard transacties en er zijn meer dan 14 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat volop in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft. Jij draagt daaraan bij!

We bieden een salaris tussen de € 4000,- en € 5000,- o.b.v. 40 uur. Bij Translink staat bij alles wat we doen de reiziger centraal. Om dit te realiseren wil Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie zijn en daarom bieden we onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. We bieden als Translink jou de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf in te vullen. Daarvoor is een budget beschikbaar boven op je brutosalaris. Dit kan je o.a. inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen.

Geïnteresseerd?
Solliciteer dan nu of neem contact met ons op voor meer informatie. In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je bij ons solliciteert.

WOW, IK SOLLICITEER

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Gertjan verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!