Accounting & Reporting Specialist

  Opleiding: Een afgeronde financiële of accountancy HBO/WO opleiding 

  Ervaring: 2-5 jaar ervaring binnen een Finance afdeling

  Persoon: nieuwsgierig, ondernemend en kritisch

  Kennis: financiële pakketten, modellering (in Excel) en rapportagetools 

WAT GA JE DOEN?

Als Accounting & Reporting Specialist ben je samen met je Accounting & Standard Reporting team verantwoordelijk voor de verwerking van alle financiële gegevens binnen Translink. De functie is een combinatie van het slagvaardig uitvoeren van werkzaamheden die horen bij een financiële administratie en het vormgeven van verbeteringen en veranderingen in een complexe omgeving.   

Het leggen van verbandcontroles heeft voor jou geen geheimen. Je houdt je bezig met het juist en volledig registreren van resultaten (opbrengsten en lasten) en financiële relaties (vorderingen en schulden). Je stelt verschillende (ad) hoc rapportages op, levert een bijdrage aan (het verbeteren van) periodieke afsluitingen en geeft de nodige input voor de statutaire jaarrekening. Je scherpt Accounting & Standard Reporting (ASR) aan binnen de afdeling met Finance om te zorgen voor een meer efficiënte en effectieve taakuitvoering. Ook interpreteer je cijfers, verdiep je je in oorzaken van belangrijke verschillen en neem je de business aan de hand om verbeteringen in de financiële administratie te bewerkstelligen om de verschillen weg te nemen.  

Daarnaast ben je bedreven in Excel en vervul je een belangrijke rol in het vormgeven van rapportages in Power BI. Verder ben je inhoudelijk betrokken bij: 

 • Het geven van input voor jaarlijkse exploitatie- en investeringsbudgetten. 
 • Het controleren van de salarisadministratie en beheren van balans- en tussenrekeningen. 
 • Het jaarrekening-traject zoals het uitzoeken van gegevens en data, voorbereiden van het balans-dossier. 
 • Het proactief signaleren van risico’s en het leveren van een bijdrage aan procesverbeteringen. 

Wil jij bijdragen aan de professionalisering van de afdeling Finance? In een dynamische en uitdagende omgeving met een grote maatschappelijke relevantie? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan!


WIE ZOEKEN WE?

Jij gaat aan de slag binnen de afdeling Finance en rapporteert aan de Manager Finance. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de verwerking van alle financiële gegevens bij Translink. De afdeling bestaat uit Accounting & Standard Reporting (ASR), Finance en Business Control. De 4 collega’s van ASR ondersteunen en werken nauw samen met de business en Finance & Business Control. De afdeling Finance binnen Translink is een dynamische en uitdagende omgeving, waarbij je te maken krijgt met werkzaamheden die grote maatschappelijke relevantie hebben. 

 

Jouw profiel   
Je bent iemand met een analytische en nieuwsgierige instelling die de “waarom” vraag stelt. Je stapt makkelijk op mensen af ongeacht hun rol en durft initiatieven te nemen om verbeteringen door te voeren. Ook ben jij een ondernemend persoon die het leuk vindt om snel resultaten te realiseren en kritisch durft te zijn. Je werkt graag binnen een dynamisch team. Verder vragen wij: 

 • Een afgeronde financiële of accountancy HBO/WO opleiding 
 • 2-5 jaar ervaring binnen een Finance afdeling en de nodige accounting ervaring 
 • Ervaring met financiële pakketten, modellering (in Excel) en rapportagetools 


Over Translink  
Translink verwerkt jaarlijks ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 14 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat volop in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft. Jij draagt daaraan bij!      


Wat bieden wij?   
We bieden een salaris tussen de € 3000,- en € 4500,- o.b.v. 40 uur. Om deze functie goed te vervullen vragen we 32-40 uur per week beschikbaarheid. Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren wil Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie zijn en daarom bieden we onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. We bieden als Translink jou de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf in te vullen. Daarvoor is een budget beschikbaar boven op je brutosalaris. Dit kan je o.a. inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen.  

  

Interesse?   
Solliciteer dan nu of neem contact op met onze Corporate Recruiter Marina voor meer informatie: 06 8204 8012 of marina.mohammad@translink.nl.

In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je bij ons solliciteert.  

Wow, ik solliciteer

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Marina verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!