Manager Information Services

  Opleiding: Een afgeronde WO-opleiding

  Ervaring: Minimaal 8 jaar ervaring in het opbouwen van een afdeling of business

  Persoon: Ondernemend en energiek

  Kennis: Data services en technische kennis van IT

WAT JE GAAT DOEN

Wil je aan de slag met onze schat aan OV-chipkaartdata met als doel om zoveel mogelijk waarde te creëren voor de OV-reiziger? Bouw je onze Business Unit Information Services op en zoek je kansen in de markt voor data services? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan!

Jouw nieuwe baan
Als Manager Information Services ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitbreiden van de Business Unit Information Services. Je gaat aan de slag op een afdeling met een start-up mentaliteit. De Business Unit is in ontwikkeling en bestaat uit ongeveer 10 collega’s verspreid over de teams Smart Services en Data Services & Reporting.

Ook ga je aan de slag met de vraag hoe OV-chipkaartdata efficiënt kan worden ingezet, intern en extern. Je werkt samen met vervoerders, overheden en andere marktpartijen die meer inzicht willen in de vervoersstromen om de dienstverlening voor reizigers te optimaliseren.

Je ontwikkelt een strategie en vertaalt deze in beleid. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het budget. Met visie op waar het naartoe moet, zorg je dat de Business Unit de juiste bezetting heeft voor het realiseren van de doelstellingen. Je coacht en stimuleert medewerkers op een ontwikkelingsgerichte manier. Je rapporteert direct aan de COO, Peter van Dijk.


WIE ZOEKEN WE?

Je bent een energieke, ondernemende manager die ervaring heeft met het opzetten en uitbouwen van een afdeling of business in een data-services omgeving. Je kunt omgaan met verschillende stakeholders met verschillende belangen. Als persoon vind je het een uitdaging om iets nieuws op te bouwen, ben je in bezit van een grote dosis lef en ga je moeilijke situaties niet uit de weg.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde WO-opleiding
 • 8-10 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring in het aansturen en motiveren van teams
 • Affiniteit met datadiensten en mobiliteit
 • Technische kennis van IT is een pre

WAT BIEDT TRANSLINK?

Over Translink
Translink verwerkt jaarlijks ruim 2,7 miljard transacties en er zijn meer dan 14 miljoen OV-chipkaarten in omloop. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Je gaat dus aan de slag bij een innovatief bedrijf dat volop in ontwikkeling is en ambitieuze toekomstplannen heeft. Jij draagt daaraan bij!

Translink beheert een groeiende dataset over het gebruik van het openbaar vervoer. Deze data biedt inzicht in reisbewegingen en het gebruik van producten en diensten. Met onze kennis en expertise interpreteren wij data om hier waardevolle informatie en inzichten uit te halen. Wij helpen vervoerders, overheden en marktpartijen om betere beleidsbeslissingen te nemen, producten (door) te ontwikkelen en bij te dragen aan het oplossen van mobiliteits- en maatschappelijke vraagstukken. Hierbij staat de privacy van de reiziger vanzelfsprekend voorop.


Wat bieden wij?
We bieden een marktconform salaris. Om deze functie goed te vervullen vragen we 32-40 uur per week beschikbaarheid. Bij Translink staat de reiziger centraal bij alles wat we doen. Om dit te realiseren wil Translink zelf ook een wendbare en flexibele organisatie zijn en daarom bieden we onze medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling. Zelf regie hebben op je arbeidsvoorwaarden, ook dat past bij onze visie. We bieden als Translink jou de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf in te vullen. Daarvoor is een budget beschikbaar boven op je brutosalaris. Dit kan je o.a. inzetten voor opleidingen, coaching of extra vakantie- of verlofdagen.


Interesse?
Solliciteer dan nu of neem contact op met onze Corporate Recruiter Marina voor meer informatie: 06 8204 8012 of marina.mohammad@translink.nl.

In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens op het moment dat je bij ons solliciteert.

WOW, IK SOLLICITEER

Stapsgewijs kennismaken

We leren je graag kennen en doorlopen daarvoor onderstaande 4 stappen

Sollicitatie
Je hebt gesolliciteerd! De recruiter neemt contact met je op. Je kunt dus een email of telefoontje van Marina verwachten.
Eerste kennismaking
Als er een match is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Een eerste verkenning voor allebei. Sluiten onze wensen en verwachtingen op elkaar aan?
Verdere verkenning
Zijn we allebei enthousiast dan volgt een tweede gesprek. Vooraf vragen we je een persoonlijkheidstest in te vullen. Op die manier leren we je nog beter kennen.
BIJNA ROND
Zijn we beiden overtuigd? Dan plannen we nog een gesprek met onze directie. Als alle lichten daarna op groen staan, doen we je een aanbieding voor je nieuwe baan!

Je collega over de functie

Je collega:
"Iemand met een frisse kijk en een gezonde dosis ondernemerszin kan hier flink meters maken."
Peter van Dijk

Bouwen op relatief onontgonnen grond