Translink verwelkomt Peter van Dijk als directeur operatie

25 sep
De Raad van Commissarissen van Translink is – samen met de huidige directie – verheugd om Peter van Dijk te verwelkomen als directeur operatie (COO). Van Dijk start op 1 december bij Translink. CEO Arco Groothedde: “We zijn blij met Peter als aanvulling op ons team. We zien ernaar uit om samen met hem de knooppuntrol van Translink in het OV verder te versterken. Peter heeft veel ervaring in de wereld van ticketing en is daarbij altijd gericht op klanttevredenheid.”

Peter van Dijk is nu nog managing director Fare Collection Systems bij Scheidt & Bachmann Nederland, een samenwerkingspartner van Translink. Hij is blij met deze nieuwe uitdaging: “Ik ben vanaf het begin betrokken bij de OV-chipkaart. Het voelt voor mij als een logische stap om bij Translink verder te werken aan nieuwe manieren van betalen in het OV.”

De komst van Peter van Dijk als COO past bij de uitdagingen waar Translink de komende jaren voor staat en om onze dagelijkse beloften aan de reiziger na te komen. De introductie van nieuwe vormen van betalen, de doorlopende nieuwe technologische mogelijkheden, continu veranderende eisen en wensen van reizigers en vervoerders, nieuwe toetreders en nieuwe allianties bepalen onze agenda. Een directeur die zich volledig inzet op de operatie is dan van wezenlijk belang.

Van Dijk heeft aantoonbare ervaring op het gebied van operatie. Een belangrijk deel van zijn ervaring ligt op het gebied van beheer en onderhoud van (betalings)processen. Daarnaast heeft hij veel kennis en ervaring opgebouwd ten aanzien van het sturen van innovatie. Hij kent Translink als organisatie goed, en is bekend met de sector en zijn uitdagingen.

Per 1 december 2018 ziet de directie van Translink er als volgt uit:
Arco Groothedde - CEO
Rosalie van Dijk-Houben - CFO
Peter van Dijk - COO

Overzicht