Feiten en cijfers


Het jaar 2017 in cijfers

Totaal aantal transacties
Vergeleken met 2016 is het totaal aantal transacties met 110 miljoen gestegen: de OV-chipkaart is écht niet meer weg te denken in het OV!


Totaal aantal OV-chipkaarten in omloop
Er zijn in Nederland 14,3 miljoen OV-chipkaarten in omloop. Ongeveer de helft daarvan betreft 'anonieme' kaarten; voor gedeeld of incidenteel gebruik of omdat reizigers anoniem willen blijven. Bij de andere helft gaat het om persoonlijke kaarten, waarbij het merendeel van de reizigers met die kaarten kiest voor 'automatisch opladen' (zodat er altijd voldoende saldo op de kaart staat).


Totaal aantal OV-chipkaarten geleverd
Het aantal geleverde zakelijke kaarten is ten opzichte van 2016 bijna verviervoudigd. Dit heeft te maken met de vervanging van de zakelijke OV- chipkaarten voor de medewerkers van de Rijksoverheid die het gevolg was een wissel van de aanbieder van zakelijke OV-chipkaarten.


Totaal aantal klantcontacten
In 2017 is, vergeleken met 2016, het aantal klantcontacten met Translink fors toegenomen (met 3,4 miljoen contacten). Met name het bezoek aan onze website stijgt, reden voor ons om onze digitale dienstverlening voortdurend te monitoren en waar mogelijk te verbeteren.


Medewerkers Translink


Cijfers 2014 - 2016

Hier leest u de cijfers van 2014, 2015 en 2016.