Persinformatie


Als verbindende kracht in het OV weten we als geen ander wat er komt kijken bij een groots opgezet landelijk systeem als de OV-chipkaart. Het maakt ons tot knooppunt voor het betalingsverkeer in het OV. Naast de dagelijkse operatie houden we ons ook bezig met beveiliging en privacy en ontwikkelen we voortdurend nieuwe diensten. En daar vertellen we u met alle plezier over. Dus heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Nieuws

Hier leest u de nieuwsberichten die Translink de afgelopen tijd heeft gepubliceerd.

Lees verder

OV in Nederland

Openbaar Vervoer (OV) is personenvervoer dat openbaar toegankelijk is. Iedereen kan van de vervoerdienst gebruikmaken. In Nederland is op OV de Wet personenvervoer 2000 (Wp2000) van toepassing. Deze wet heeft als doel de kwaliteit en de efficiƫntie van het openbaar vervoer te verbeteren en de kostprijs ervan te verlagen.

Lees verder

Privacy

Bij de OV-chipkaart en Translink staat de privacy van kaarthouders voorop. Gegevens zijn bij ons in goede handen. Op de chip in de OV-chipkaart staan geen persoonsgegevens, behalve een geboortedatum op een persoonlijke OV-chipkaart. Wij koppelen alleen persoonsgegevens aan kaartgegevens om service te verlenen aan reizigers. Daarbij voldoen wij aan de wet bescherming persoonsgegevens.

Lees verder

Beveiliging

De beveiliging van de OV-chipkaart heeft hoogste prioriteit bij Translink. We willen hackers en fraudeurs altijd een stap voor te blijven. Beveiligen is bij ons dan ook een continu proces, waarbij fraudemaatregelen steeds worden aangescherpt. Daarnaast zijn wij gestart met een migratieproject om de chip naar een nog hoger beveiligingsniveau te brengen. Tot nu toe zijn reizigers niet financieel gedupeerd door de fraude.

Lees verder

Feiten & cijfers

Lees verder

Contact

Persvragen kunt u stellen aan onze woordvoerder.

Lees verder