Over ons


Wij geloven dat iedereen vrij wil kunnen bewegen. Zelf kiezen, zonder zorgen en met plezier. Om te ontmoeten, te leren, te werken en te ontdekken. Om te beleven. Wij willen mee op reis en die behoefte helpen vervullen. Translink is het knooppunt voor het betalingsverkeer in het OV.
Organisatie

Wij zijn al 16 jaar de verbindende kracht achter de OV-chipkaart en verwerken zo’n 2 miljard reizen (en bijbehorende financiële transacties) per jaar. En met de schat aan kennis, ervaring en data die we daarmee hebben opgebouwd, werken we met hart en ziel aan innovaties, zoals betalen met je bankpas of smartphone. Want zorgeloos op reis, dat wil toch iedereen!

Lees verder

Onze stakeholders

We werken in een dynamisch speelveld met veel stakeholders. Zoals reizigers, onze partners, belangenorganisaties, overheden, leveranciers, toezichthouders en opiniemakers.

Lees verder

Onze partners

Wij werken met veel bedrijven samen. OV-bedrijven, distributiepartijen, mobiliteitsaanbieders en servicepartijen zijn allemaal onderdeel van het OV-chipkaartsysteem. Maar ook de wetenschap, internationale schemes en financiële instellingen rekenen wij tot onze partners.

Lees verder

Jaaroverzicht

Lees verder

Zestien jaar Translink

Translink is opgericht om het nationale OV-chipkaartsysteem in Nederland in te voeren en in stand te houden. Inmiddels hebben we ruim 25 miljoen OV-chipkaarten uitgegeven en verwerken we jaarlijks meer dan 2 miljard transacties. Sinds 1 januari 2016 zijn alle openbaar vervoerbedrijven lid van de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven en daarmee gezamenlijk eigenaar van Translink.

Lees verder

Contact

Heeft u een vraag of suggestie? Neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar per mail, telefoon of per post. Net wat u het makkelijkst vindt. Vragen en opmerkingen over uw OV-chipkaart worden alleen in behandeling genomen op de website www.ov-chipkaart.nl/contact of bij klantenservice OV-chipkaart, 0900-0980 (gebruikelijke belkosten).

Lees verder