In de praktijk

Reizen over de grens met één OV-kaart

In de Horizon2020 pilot is het gelukt om reizigers grensoverschrijdend te laten reizen met één OV-kaart. Vanaf december 2017 reizen 200 deelnemers met één OV-kaart tussen Nederland en Duitsland. Dit hebben we gedaan samen met de onze partners Arriva, Accept, Scheidt & Bachman en onze evenknie aan de Duitse zijde, AVV. Een uniek H2020 project dat daadwerkelijk heeft geleid tot een praktische toepassing.
Lees verder

In de praktijk

Reizen met betaalkaart

De banken en de OV-bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk gefaseerd de contactloze betaalkaart of mobiel met NFC als vervoersbewijs in het OV te introduceren. Het gebruik van de contactloze betaalkaart of NFC-mobiel bij het in- en uitchecken en afrekenen is een logische en laagdrempelige keuze voor de reiziger en biedt de reiziger gemak en veiligheid bij zijn reis in het OV.
Lees verder
Meer voorbeelden

Laatste nieuws

Nieuws

08 jan '19

Ruim 250.000 aanmeldingen voor de Uitcheck Gemist Alert

Een uitcheck missen, het is iedereen wel eens overkomen. Erg irritant en zonde van je geld, want in plaats van de ritprijs betaal je dan het volledige instaptarief. Sinds 2015 kunnen reizigers via de website uitcheckgemist.nl het teveel betaalde geld terugkrijgen. Deze service is destijds ontwikkeld om het aantal gemiste check-outs te verminderen, zodat reizigers niet langer een te hoog bedrag voor hun reis betalen. Lees verder
Meer nieuws