Transactieverwerking


Een belangrijke dagelijkse activiteit is het verwerken van transacties. OV-bedrijven leveren meestal dagelijks de transacties bij ons aan. Deze worden ’s nachts verwerkt.Wij zijn verantwoordelijk voor:
  • het stabiel verwerken van transacties (ook bij toenemende aantallen)
  • het financieel verrekenen van alle transacties tussen OV-bedrijven
  • het incasseren van gelden bij kaarthouders (automatisch opladen)
  • het bewaken van (het rendement op) de float (=totale geldbedrag op OV-chipkaarten)

Proces van transactieverwerking

Het gebruik van de OV-chipkaart leidt onder andere tot reistransacties (op product of saldo), oplaadtransacties (van saldo) en restitutietransacties (van saldo of producten). Na het verwerken van de transacties verdelen wij de gelden die met de transacties gepaard gaan. Zo krijgen OV-bedrijven dagelijks betaald voor de reizen die de reizigers bij hen maken. Translink verrekent naast saldotransacties steeds meer de verkoopopbrengsten van producten. Dit gebeurt op basis van daadwerkelijk gebruik.

Activiteiten VervoerBewijzen Nederland (VBN)

Translink heeft in 2016 de aandelen van VBN overgenomen. VBN faciliteerde OV-bedrijven vrijwel vanaf de start van de invoering van de nationale vervoerbewijzen (NVB). NVB is de verzamelnaam van de strippenkaart en het sterabonnement. VBN was betrokken vanaf het ontwerp tot en met het moment van afrekenen van de verkopen. De afgelopen periode faciliteerde VBN nog de verkoopopbrengsten van onder meer een aantal (regionale) interoperabele OV-producten, bijvoorbeeld maand- en jaarkaarten en sommige dagkaarten. Translink is nu, als aandeelhouder van VBN, eindverantwoordelijk voor het afrekenen van deze producten. Stel uw vraag


 Security code

Meer weten?

Neem contact op met onze accountmanagers
033 467 22 47
servicedesk@translink.nl