Kaartproductie


Wij ontwikkelen OV-chipkaarten, regelen het aanvraagproces in en produceren en leveren deze OV-chipkaarten. 

Ontwikkelen

OV-chipkaarten onderscheiden zich op de volgende twee punten:

  • De soort OV-chipkaart: persoonlijk, anoniem en zakelijk
  • Het type OV-chipkaart: co-branded, special of generiek

Co-branded OV-chipkaarten zijn kaarten die wij voorbedrukken met aan één of twee zijden het kaartontwerp van een deelnemer.
Speciale OV-chipkaarten zijn aan één zijde voorbedrukt met het algemene ontwerp en de andere zijde wordt bedrukt met het ontwerp van de deelnemer.
Generieke OV-chipkaarten zijn aan beide zijden voorbedrukt met de algemene ontwerpen.

                


Wij toetsen of het kaartontwerp voldoet aan de technische eisen en de stijlkenmerken. Ook hebben wij een checklist opgesteld voor de kaartformule. De kaartformule bestaat onder meer uit afspraken over uiterlijk, productie en verzending.

Aanvraagproces

De klant stelt zelf de specificaties op van het aanvraagformulier of –pakket. Wij zorgen ervoor dat de aanvraag wordt ingericht. Op verzoek kunnen wij ook de incasso voor de kaartbijdrage inregelen.

Produceren en leveren

Klanten leveren aan het eind van elk kwartaal een prognose aan voor het aantal te produceren OV-chipkaarten aan. Op basis van de prognose stellen wij een productieplanning en offerte op. Reizigers vragen hun kaarten online of op papier aan. Dit kunnen nieuwe of vervangende kaarten zijn na verloren/gestolen melden en bij defecte of verlopen kaarten. Wij versturen de kaarten direct naar het huisadres van de reiziger of naar het adres van de deelnemer.

Incasso kaartbijdrage

Bij het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart met een formulier geeft de reiziger toestemming voor automatische incasso van de kaartbijdrage. Wij kunnen deze bijdrage bij de reiziger incasseren, ook namens een deelnemer.