Mobiliteitskaart

Zowel bedrijvenkaartaanbieders als de zakelijke reizigers hebben gemak van de vrijheid die de zakelijke OV-chipkaart biedt. Bedrijvenkaartaanbieders hebben de mogelijkheid hun klanten een unieke totaaloplossing te bieden voor de zakelijke mobiliteit van medewerkers, en kunnen diensten koppelen aan de kaart. En zakelijke reizigers kunnen met de zakelijke OV-chipkaart overal, in elke vorm van openbaar vervoer in- en uitchecken.

Extra diensten

Bedrijvenkaartaanbieders bepalen zelf welke diensten zij aan de zakelijke OV-chipkaart koppelen. Bijvoorbeeld diensten waarbij medewerkers gebruik kunnen maken van een OV-fiets, deel- en huurauto’s, een taxi, parkeren en tanken. Dat betekent meer keuze en gemak voor zakelijke reizigers.
 

Voorbeeld

Zo is de Mobility Card van Mobility Mix een zakelijke OV-chipkaart met een magneetstrip. Met deze zakelijke OV-chipkaart kunnen medewerkers reizen in het openbaar vervoer in Nederland en gebruikmaken van een OV-fiets, deelauto of taxi. De magneetstrip op de kaart zorgt ervoor dat medewerkers ook kunnen parkeren op de Q-Park P+R terreinen. Zo reizen zij heel eenvoudig van A naar B. De werkgever ontvangt aan het eind van de maand de factuur.
 

Vier bedrijvenkaartaanbieders

Op dit moment zijn vier mobiliteitspartijen –in de rol van bedrijvenkaartaanbieder- officieel aangesloten op het OV-chipkaartsysteem. Dit zijn:
  • Mobility Mixx
  • Radiuz
  • XXImo
  • Regiecentrale
Daarnaast is Arriva bedrijvenkaartaanbieder.

Meer weten?

Stel uw vraag


 Security code