01 dec 2020

Peter van Dijk is per 1 december 2020 benoemd tot algemeen directeur van Translink. De Raad van Commissarissen heeft dat vandaag bekendgemaakt. Peter van Dijk volgt Arco Groothedde op, die Translink per 1 mei 2020 heeft verlaten. Peter van Dijk is sinds december 2018 werkzaam als operationeel directeur van Translink. Hij nam de functie van algemeen directeur de afgelopen maanden waar. 


Erno Kleijnenberg, voorzitter van de raad van commissarissen: “Met de komende introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is er behoefte aan een algemeen directeur met overzicht, inhoudelijke kennis en ervaring om concrete resultaten te bereiken. Peter van Dijk is met zijn achtergrond de juiste persoon om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden.”

Peter van Dijk (52) heeft twintig jaar management- en bestuurlijke ervaring. Hij bekleedde vooraanstaande posities bij onder meer VolkerWessels (Vialis, Mcom, VolkerWessels Telecom) en Scheidt & Bachmann. Peter van Dijk studeerde Electrical Engineering aan de TU Delft.

De directie van Translink bestaat per 1 december uit Peter van Dijk (algemeen directeur) en Rosalie van Dijk (financieel directeur).


Over Translink
Sinds 2005, bij de start van de OV-chipkaart, verbindt Translink vervoerders, reizigers en reizen op het gebied van betalen. Translink zorgt ervoor dat iedereen met één vervoersbewijs in het hele land en bij alle vervoerders kan reizen. In 2019 heeft Translink 2,83 miljard OV-transacties verwerkt en 3,45 miljoen OV-chipkaarten uitgegeven. Translink staat aan de vooravond van de implementatie van nieuwe technologie van zowel de OV-chipkaart als andere betaalvormen in mobiliteit.