13 feb 2020

Na acht jaar met grote passie en veel plezier werkzaam te zijn geweest voor Translink, is het voor Algemeen directeur Arco Groothedde tijd om de volgende stap in zijn carrière te zetten. In nauwe samenspraak met de Raad van Commissarissen draagt hij per 1 mei 2020 zijn functie over.

Erno Kleijnenberg, voorzitter Raad van Commissarissen Translink: “De Raad van Commissarissen dankt Arco zeer voor zijn grote verdiensten voor Translink in de afgelopen jaren en wenst hem een hele goede toekomst toe. Vooralsnog zal operationeel directeur Peter van Dijk per 1 mei 2020 de functie van algemeen directeur waarnemen.”


Over Translink

Sinds 2005, bij de start van de OV-chipkaart, verbindt Translink vervoerders, reizigers en reizen op het gebied van betalen. Translink zorgt ervoor dat iedereen met één vervoersbewijs in het hele land en bij alle vervoerders kan reizen. In 2019 heeft Translink 2,84 miljard OV-transacties verwerkt en 3,46 miljoen OV-chipkaarten uitgegeven. Translink staat aan de vooravond van de implementatie van nieuwe technologie van zowel de OV-chipkaart als andere betaalvormen in mobiliteit. 


Over Arco Groothedde

Arco Groothedde is Chief Executive Officer (CEO) van Translink. Arco heeft ruim 30 jaar management- en bestuurlijke ervaring en werkt sinds 2012 bij Translink. Digitale transformaties vormen de rode draad door zijn carrière. Hij heeft een achtergrond in de Informatie Technologie (MSc, Universiteit Twente) en kennis van zowel de publieke sector (RDW, Kadaster) als de private sector (Interpay, Translink).