02 dec 2020

Translink en Goudappel zijn een samenwerking aangegaan om informatie uit OV-chipkaartdata voor beleidsdoeleinden beter te ontsluiten. Om diepgaand inzicht te krijgen in het gebruik van het openbaar vervoer is vaak een gecombineerd inzicht van meerdere vervoerders en concessiegebieden benodigd.  Om gecombineerde informatie uit OV-chipkaartdata van meerdere vervoerders te kunnen ontsluiten dient een procedure te worden doorlopen. Samen met Translink, de centrale verwerker van OV-chipkaart-data in Nederland, heeft Goudappel een generiek informatieverzoek ontwikkeld, waardoor procedures sneller verlopen en informatie uit de OV-chipkaartdata eerder beschikbaar zijn en aansluiten op de informatiebehoefte. 

lees meer
01 dec 2020

Peter van Dijk is per 1 december 2020 benoemd tot algemeen directeur van Translink. De Raad van Commissarissen heeft dat vandaag bekendgemaakt. Peter van Dijk volgt Arco Groothedde op, die Translink per 1 mei 2020 heeft verlaten. Peter van Dijk is sinds december 2018 werkzaam als operationeel directeur van Translink. Hij nam de functie van algemeen directeur de afgelopen maanden waar. 

lees meer
23 apr 2020

Translink heeft een goed jaar achter de rug. De reizigers en klanten -waaronder OV-bedrijven- waarderen de continuïteit van de dienstverlening en de innovatie daarvan. Dat stelt Translink in het jaarverslag 2019, dat vandaag is gepubliceerd. Translink staat aan de vooravond van de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV, die moeten resulteren in meer gemak voor de reiziger, lagere kosten en een (nog) hogere klanttevredenheid.

lees meer
13 feb 2020

Na acht jaar met grote passie en veel plezier werkzaam te zijn geweest voor Translink, is het voor Algemeen directeur Arco Groothedde tijd om de volgende stap in zijn carrière te zetten. In nauwe samenspraak met de Raad van Commissarissen draagt hij per 1 mei 2020 zijn functie over.

lees meer


PERSVRAGEN

U kunt ons met persvragen bereiken via:
Telefoon
033 - 467 2000
Woordvoerder
Gerbrant Corbee
06 - 15 51 19 33
gerbrant.corbee@translink.nl